2008. június 16., hétfő

Át leszek világítva?

Érdekes felvetéssel élt a napokban egy EP-képviselő: az észt hölgy a "homályos szándékú és rosszindulatú bloggerek" kiszűrése érdekében minden blogszerző szándékainak és céljainak, illetve jogi státusának vizsgálatát sürgeti, valamint minőségi mércét és ennek megfelelő besorolásokat óhajtana felállítani a blogoszféra purifikálása érdekében.

(Értem én. Az észtek ugyebár, akik Európa legkiválóbb internetes infrastruktúrájával rendelkeznek, és akiket igen érzékenyen érintett egy kibertérben végrehajott támadás, ismerik a virtuális tér veszélyeit, és most feltehetőleg az internetes terrorizmus terjedésétől is tartanak.)

Az Európai Parlament honlapján olvasható cikk idézi a képviselőnőt: "We do not see bloggers as a threat. They are in position, however, to considerably pollute cyberspace." - na köszönöm szépen. Szóval én például lehet, hogy szennyezem az internetet. Holott egy-egy bejegyzés megírása néha órákat is igényel, leginkább az adatok pontosítása miatt - nehogy téves információ kerüljön az olvasók asztalára. Képernyőjére, hovatovább. Így is kerül néha - hát majd tiltakozik az olvasó a megjegyzések között, azért vannak.

De most majd jól átvilágítanak. És akkor megtudom, hogy mekkora a virtuális károsanyag-kibocsátásom.

2 megjegyzés:

avenarius írta...

hogy én is szennyezem a kíber-teret: a képviselő kapja be, de nagyon, és sokszor.

- AR - írta...

mi a baj, Te már felhagytál a blogolással, nemde? ;)

mindenesetre légy elővigyázatos, ha újrakezded...