2008. november 5., szerda

Három hasznos programocska

A magyar fejlesztésű xPlace egy igazán remek kiegészítés a Word alá: az automatikus csere funkcióját bővíti ki a magyar nyelv igényeinek megfelelően. A névelők és a ragozott főnevek cseréje tökéletes; az igékkel, különösen az igekötős alakokkal már nehezebben boldogul, felajánlja ugyan a helyes alakot, de a szerkesztést inkább a felhasználóra bízza. A program próbaverziója 21 napig használható - egyetlen idegesítő szokása, hogy gyerekes büszkeséggel közli a Word minden megnyitásakor: "xPlace has been successfully installed".


A Polyglot 3000 leginkább talán irodáknak praktikus, de minden fordító életében előfordulhat az "ezt a nyelvet vajon eszik-e vagy isszák" kérdés: ez az ingyenesen letölthető szoftver 474 nyelvet és nyelvjárást képes felismerni, a szöveg betöltése mellett közvetlen begépelést is támogat.


Az UltraCompare két vagy három fájl egyidejű megnyitására és összevetésére alkalmas, megjeleníthetők vele csak az azonos vagy csak az eltérő sorok, jól kezeli a tageket is, így alkalmas többek között TagEditorban készült dokumentumok összeahsonlítására is. A próbaverzió licence 45 napig érvényes.

Nincsenek megjegyzések: